شماره صفر: ذهن

رابطە ذهن با ریاضی چیست؟

رابطه روانشناسی و ریاضی

 

رابطە ذهن با ریاضی چیست؟

همان طور که در فصول قبل خواندید ذهن آگاهی یا حضور ذهن به معنای آگاهی از افکار، رفتار، هیجانات و انگیزه ها است به طوری که بهتر بتوانیم آن ها را مدیریت و تنظیم کنیم. به عبارت دیگر ذهن آگاهی به معنای توجه کردن به شیوه های خاص است؛ یعنی توجه و تمرکزی که سه عنصر در آن دخالت دارد:

 

  1. بودن در حال حاضر
  2. هدفمند
  3. بدون قضاوت

این نوع توجه موجب افزایش آگاهی، شفافیت و وضوح و پذیرش واقعیت حال حاضر می شود .بدین ترتیب متوجه می شویم که زندگی ما فقط درحال حاضر رخ داده و گره گشایی می شود .اگر کامل حضور نداشته باشیم نمی توانیم تشخیص دهیم که دقیقا چه امکاناتی وجود دارد؟ چطور می توانیم به امکانات دسترسی داشته باشیم؟ و چگونه تغییر شکل و رشد ایجاد کنیم؟

در تئوری های معاصر که بر پایۀ پژوهش های علمی درباره ی مغز است، ذهن را انعکاسی از فعالیت های درون کاسۀ سر که مغز در آن قرار دارد می دانند که دارای دو جلوۀ خود آگاه و ناخود آگاه است. این اطلاعات می تواند ضرورت و نیاز به توجه در رشد و توانایی ذهن آگاهی را در آدمی بال ببرد .شناخت روش ها و راه های توانمند سازی ذهن برای بهره وری بیشتر از موقعیت ها، می تواند ما را سریعتر به تعالی برساند. یادگیری مهارت کار با «چرتکه» روشی است که برای ارتقا عملکردها و محاسبات ذهنی و همچنین بالا بردن سطح دقت و توجه و تمرکز که اساس ذهن آگاهی می باشند، از سال 1390 در ایران به کار برده می شود.

 

آموزش به کودکان

با آموزش این مهارت به کودکان، پس از گذشت ترم های اولیه، تصویر سازی ذهنی از چرتکه در نیمکره راست نقش می گیرد و کودکان، بدون نیاز به ابزار چرتکه با تصویر نقش بسته از چرتکه در ذهن، محاسبات ریاضی انجام می دهند.

 

انجام این عملیات نیاز به دقت و توجه ویژه دارد که بتوانند در کمترین زمان، بالاترین عملکرد را داشته باشند. تحقیقات انجام شده در زمینۀ ارتقا عملکرد مغز ریاضی با ابزاری به نام چرتکه، به وسیلۀ تصویربرداری مغناطیسی از عملکرد مغز گرفته شده، نشان می دهد که در این روش قسمت های مختلفی از مغز در هنگام عملیات فعال هستند، برای مثال وقتی کودکی در حال شنیدن لیست اعداد برای جمع، منها، تفریق و ضرب می باشند مرکز دقت و توجه که در مغز قرار دارد، فعال است، همچنین قسمت لب گیجگاهی که هنگام شنیدن و ادراک شنیداری فعال می گردد، به فعالیت مشغول است.

در هنگام انجام عملیات با استفاده از چرتکه ذهنی، سمت راست مغز و هنگام پاسخ زبانی، سمت چپ مغز قسمت( بروکا) فعال می باشد

تحقیقات به وسیلۀ تصویربرداری از مغز اطلاعاتی در مورد منطقه فرونتال (پیش بیشانی) به ما می دهد که تمامی اطلاعات از مناطق مختلف مغزی به پریفرونتال می رود و در این قسمت از مغز تصمیم گیری در مورد این که چه اطلاعاتی ذخیره شود و چه اطلاعاتی نیاز به ذخیره شدن ندارند، گرفته می شود و در حقیقت فیلتر اطلاعاتی در قسمت پریفرونتال قرار دارند که این فیلتر توجه می باشد.

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن