شماره صفر: ذهن

ذهن خر کوتاه

نگاهی طنز آمیز به مباحث روانشناسی

 

ذهن خر کوتاه

خر یا الاغ یا درازگوش حیوانی اهلی از خانوادۀ اسبیان است. خر وحشی آفریقایی جد وحشی خرهای اهلی است. این حیوان حدود پنج هزار سال پیش در مصر (بین النهرین) اهلی شد. انسان ها از این حیوان بیش تر برای بارکشی استفاده می کنند. جمعیت خران دنیا به بیش از چهل میلیون رأس می رسد.

ذهن خر کوتاهخر در فرهنگ عامیانۀ بسیاری از کشورها نماد حماقت و سمبل کودنی است. اما چرا خر را نماد بلاهت می دانند؟ به راستی در ذهن خر چه می گذرد؟ برای پاسخ به این سؤالات لازم است که یک مابه ازای بیرونی قابل درک برای این منظور تعریف شود. به این معنی که با مشاهده خروجی آن دسته از رفتارهای ناهنجار خر که نتیجۀ آن سمبلیزه کردن ماهیت این حیوان به جرثوم های از سفاهت شده، بتوان به یک مدل شبیه سازی شده دست پیدا کرد تا تحلیل در یک سطح متفاهم قابل دستیابی باشد. به زبان ساده تر با جایگزینی فاکتورهای رفتاری خر در یک شبیه ساز به یک مدل از مغز خر برسیم و با قراردادن آن در یک کالبد انسانی رفتارهای خر را در یک نمونۀ انسانی مورد بررسی قرار دهیم.

 

یک راه حل ساده این است که تشابه های رفتاری یک خر با یک انسان در جامعۀ شهری امروز را مورد مقایسه قرار داده و پس از انطباق کامل، با کمک گرفتن از یک تیم نورولوژیست بررسی کنیم که هر کدام از این رفتارها مربوط به کدام یک از قسمت های مغز انسان می باشد، سپس قسمت های اضافی را بریده و یک نمونه از خر انسان نما تولید کرده و به کشورهایی نظیر قبرس صادر کنیم. در این صورت توان نامحدود دانشمندان و پزشکان این مرز و بوم، خصوصا نسل جوان فعال در این زمینه را در حضور قدرت های مستکبر جهان خوار به رخ خواهیم کشید.

تشابهات رفتاری خر و انسان

اما در ادامه به ذکر چند مورد از تشابهات رفتاری خر و انسان (که پیشتر به آن اشاره شد) و توضیح اجمالی آن از منظر آموزشی بسنده کرده و بحث را به انتها می رسانیم:

 

  1. جفتک اندازی: به این صورت که دو پا را همزمان و در یک جهت به سمت عقب پرتاب کرده و وسیله یا شخصی که در پشت سر قرار دارد را به هلکت می رسانیم. از این شیوه معمول در مواردی استفاده می شود که هدف مشخص بوده و معمول عقیده و یا نظر یک فرد خاص مورد هدف واقع می شود.
  2. جفتک پرانی: به همان شیوۀ جفتک اندازی عمل کرده با این تفاوت که جهت پرتاب پاها همسو نیست؛ یعنی هر پا به یک جهت منحصر به عضو پرتاب می شود. انتخاب جهت پرتاب هر پا کامل رندوم بوده و بدون تصمیم گیری قبلی انجام می گیرد. از جفتک پرانی در مواقعی استفاده می شود که هدف مشخص نیست و صرفا نبودی هر آنچه در اطراف است مدنظر می باشد. هدف در جفتک پرانی واحد نیست و عموما چند شخص مورد هدف واقع می شوند و در اکثر مواقع این عمل در بحث هایی صورت می گیرد که تعداد شرکت کنندگان در آن از سه نفر تجاوز می کند .جفتک پرانی تابع تکرار است. به این معنی که در هر مبحث خرد از بحث کلی نیز با جفتک پرانی های متعددی از سوی شخص جفتک پران مواجه هستیم.
  3. جفتک نوازی: برخوردی است که از طرف برخی از افراد در تقابل با جفتک اندازها و یا جفتک پران ها صورت گرفته و در جهت تأیید آنهاست. افراد جفتک نواز عموما مهرطلب و محافظه کار هستند.
  4. جفتگیری: بوق!

جهت خرید شماره ذهن مجله روانشناسی بهروان اینجا کلیک کنید.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن