شماره پنج: مدرسه

نگاه دوم: چرا تن تن؟

ادبیات از منظر روانشناختی

نگاه دوم: چرا تن تن؟

ماجراهای تن‌ تن، یکی از معروف‌ ترین داستان‌ های مصور، در سال 1929 توسط جرج رمی ملقب به هرژه، نویسنده و کارتونیست بلژیکی، خلق و تا‌کنون به‌ بیش از صدوده زبان ترجمه و بیش از دویست‌ و پنجاه‌ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته‌ است. کتاب‌ های تن‌ تن چیزی فراتر از داستان‌ های ماجراجویی ساده است. تن‌ تن، نگاهی به وقایع سیاسی و اجتماعی زمان خود داشته و دغدغه‌ ها و تعارض‌ های آن دوره را به تصویر کشیده است.
این کتاب‌ ها دهه‌ هاست که از لحاظ آموزشی حائز اهمیت فراوان است زیرا علاوه بر تشویق کودک به مطالعه هرچه‌ بیش‌ تر، موجب بالا‌ رفتن سواد بصری او که در دنیای مدرن امروز بسیار مهم است، می‌ شود. تن‌ تن، مفاهیم ارزشی و اخلاقی زیادی همچون انجام اعمال نیک، حمایت از افراد مظلوم و زیر‌ دست، مقاومت در برابر ظلم و مبارزه برای عدالت را ترویج می‌ دهد. ماجراهای تن‌ تن فرصت یادگیری خوبی برای خوانندگان است. ایده بیش‌ تر داستان‌ های آن بر اساس پژوهش، تحقیق و برگرفته از اطلاعات واقعی است و موجب ارتقا دانش عمومی کودکان درباره جهان می‌ شود. اطلاعات جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی فراوانی از سفرهای تن‌ تن به‌ نقاط مختلف جهان به خواننده عرضه می‌ شود که حمله ژاپنی‌ ها به شمال‌ شرقی چین در سال 1931، در شماره پانزدهم سفرهای تن‌ تن با نام نیلوفر آبی، نمونه‌ ای از آن‌هاست.تن تن

شخصیت‌ پردازی تن‌ تن

شخصیت تن‌ تن به‌ گونه‌ ای است که هر‌کس می‌ تواند با آن یکی شود زیرا که از بعد زمان و سیاست فراتر می‌ رود. در‌ واقع تن‌ تن به‌ گونه‌ ای شخصیت‌ پردازی شده که گویی هویت و کاراکتر مشخصی ندارد و مانند یک لوح خالی است. او هیچ‌ وقت پیر نمی‌ شود، والدین و بچه‌ ای نداشته و حتی نام خانوادگی ندارد. در‌ واقع هیچ پیشینه و گذشته‌ ای ندارد و یک شخصیت خیالی و غیرِ واقعی با سرشتی خنثی است، به‌ همین‌ دلیل، هر‌کس می‌ تواند با آن هویت‌ یابی کند. این ویژگی‌ ها، تن‌ تن را به‌ یک شخصیت خاص و جذاب برای همه تبدیل کرده است.

تن‌ تن به‌ عنوان معلم

تن‌ تن خبرنگاری است که به‌ نقاط مختلف جهان سفر می‌ کند و در این سفرها ماجراها و اتفاقاتی برای او رخ می‌ دهد. در یکی از قسمت‌ های معروف این مجموعه، تن‌ تن در کنگو به عنوان نماد استعمار قدرت‌ های بزرگ حضور دارد. طی داستان، تن‌ تن وارد یک کلاس جنگلی در آفریقا می‌ شود و به‌ عنوان معلم شروع به تدریس می‌ کند. چیزی‌ که در این‌ حین جالب‌ توجه است، شیوه تدریس خاص و روانشناختی تن‌ تن است. او در واقع به‌ شیوه پرسش‌ و‌ پاسخ این‌ کار را انجام می‌ دهد. در‌ این‌ روش…

ادامه مطلب را در بهروان شماره پنجم مدرسه بخوانید.

نویسنده: سارا سالک
خرید از سایت: behravanmag.com
نسخه الکترونیکی: jaaardotcom
خرید حضوری: پیشخوان دکه‌ ها و کیوسک‌ های روزنامه‌ فروشی و کتاب‌ فروشی‌ های نشر چشمه

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن