قاصدک

شغلِ رضایتمند

رضایت شغلی چیست؟

رضایت شغلی

رضایت شغلی را می‌ توان، مجموعه‌ ای از احساسات و باورها که افراد در مورد شغل خود دارند، دانست. رضایت شغلی یکی از عوامل مهم در موفقیت شغلی است. عاملی که موجب افزایش کارایی و نیز احساس رضایت فردی می‌ گردد. رضایت شغلی یعنی دوست داشتن شرایط و لوازم یک شغل، شرایطی که در آن کار انجام می‌ گیرد و پاداشی که برای آن دریافت می‌ شود. البته در مطالب قبلی به اختصار به این موضوع اشاره شده است.

رضایت شغلیبه عبارت دیگر رضایت شغلی یعنی احساس خرسندی و خشنودی که فرد از کار خود دارد و لذتی که از آن می‌ برد و در پی آن، به شغل خود دل گرمی و وابستگی پیدا می‌ کند. حالتی مطبوع، عاطفی و مثبت حاصل از ارزیابی شغل یا تجارب شغلی است. مفهومی دارای ابعاد، جنبه‌ ها و عوامل گوناگون که باید مجموعه آن ها را در نظر گرفت. از جمله این عوامل، می‌ توان به صفات کارگر و کارمند، نوع کار، محیط کار و روابط انسانی کار اشاره نمود.

بعضی از محققان، رضایت شغلی را عاملی درونی می‌ دانند و آن را نوعی سازگاری عاطفی با شغل و شرایط اشتغال می‌ انگارند. یعنی اگر شغل مورد نظر، لذت مطلوب را برای فرد تامین کند، او از شغلش راضی است. در مقابل، چنانچه شغل مورد نظر رضایت و لذت مطلوب را به فرد ندهد، در این حالت، او از کار خود لذت کافی نبرده و درصدد تغییر آن بر می‌ آید. همچنین رضایت شغلی را می‌ توان مفهومی پیچیده و چند بُعدی دانست که با عوامل روانی، جسمانی و اجتماعی ارتباط دارد. تنها یک عامل موجب رضایت شغلی نمی‌ شود، بلکه ترکیب معینی از مجموعه عوامل گوناگون سبب می‌ گردد که شاغل در لحظه معینی از زمان، از شغلش احساس رضایت کند و به خود بگوید که از شغلش راضی است و از آن لذت می‌ برد.

از تعاریف ارائه شده، چنین بر می‌ آید که این مفهوم بیانگر احساسات و نگرش‌ های مثبتی است که شخص نسبت به شغلش دارد. وقتی گفته می‌ شود که کسی از رضایت شغلی سطح بالایی برخوردار است، یعنی به طور کلی، شغلش را دوست می‌ دارد، برای آن ارزش زیادی قائل است و به گونه‌ ای مثبت به آن می‌ نگرد و در یک کلام، از احساس خوب و مطلوبی نسبت به آن برخوردار است.

محققان مدت‌ هاست در جست وجوی تعیین علل اساسی رضایت از شغل در سازمان و اداره هستند. تا کنون آن‌ ها توانسته‌ اند به رشته‌ ای از عوامل ثابت و مرتبط دست یابند، اما دست‌ یابی به یک الگوی جامع تجربی تحقق نیافته است. از جمله عواملی که می‌ توان به آن‌ ها اشاره کرد: حقوق و فرصت‌ های ارتقا، کیفیت روابط با همکاران، شرایط کار و محل کار، میزان تنوع، استقلال و مسئولیت افراد در محیط کار، وضوح نقش، تیپ شخصیتی و میزان اعتماد به نفس می‌ باشد.

برای دریافت مشاوره شغلی آنلاین اینجا کلیک کنید.

جهت خرید شش شماره‌ی بهروان هوش، اوتیسم، شادی، عشق ، مدرسه و دانشگاه کلیک کنید.

نویسنده: حمید درویش

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن