سروتودیوشماره هفت: آینده

صدای “زیگمویند فروید” از عمق تاریخ

فروید 81 سال زندگی کرد و امروز 81 سال است که زندگی نمی‌کند.

زیگمویند فروید بنیان‌گذار علم روان‌کاوی است. او تکنیک‌هایی را مثل استفاده از تداعی آزاد (به روشی گفته می‌شود که در آن بیمار هرآنچه را به ذهنش خطور می‌کند، بیان می‌نماید) و هم‌چنین کشف انتقال (فرآیندی که در آن مراجع خاطرات کودکی خود را با درمان‌گرش درمیان می‌گذارد) و هم‌چنین فرآیند تحلیلی روان‌شناسی را ارائه کرد.[1]

فروید در 23 سپتامبر 1939 درگذشت و صدایی که روی ویدئوی زیر می‌شنوید، تنها فایل صوتی به جا مانده از اوست.

 

در دسامبر 1938، رادیو بی‌بی‌سی ملاقاتی با زیگمویند فروید ترتیب داد. فروید چند ماه قبل، پس از پیوستن اتریش به آلمان، به انگلستان رفته بود. در آن زمان 81 ساله بود و از سرطان آرواره رنج می‌برد که تکلمش را سخت کرده بود. و یک سال بعد، وقتی دردش غیر قابل تحمل شد، از پزشکانش خواست که دوز کشنده مورفین به او تزریق کنند و این، پایان حیات او بود.

او در این صوت می‌گوید:
«فعالیت حرفه‌ای‌ام را به عنوان یک نورولوژیست و به منظور تسکین بیمارانی که ناراحتی‌های عصبی داشتند شروع کردم. تحت تأثیر دوستان مسن‌ترم و با تلاش‌، حقایق تازه و مهمی درباره ناخودآگاه در زندگی روانی و امیال غریزی پیدا کردم.
از این یافته‌ها دانش تحلیل روان‌شناسی که بخشی از روان‌شناسی و شیوه تازه‌ای برای درمان بیماری‌های عصبی است، رشد کرد.
اما من هزینه زیادی برای این شانس خوب، متحمل شدم چرا که مردم حقایق من را باور نمی‌کردند و حرف‌هایم را نه‌چندان خوش‌ می‌دانستند. مقاومت‌ها شدید و بی‌نهایت بود.
اما سرانجام موفق شدم که چشم‌های مردم را باز کنم و انجمن بین‌المللی تحلیل روان‌شناسی را تأسیس کنم. این کشمکش هنوز پایان نیافته است.»

در شماره‌ی هفتم بهروان با موضوع “آینده” صفحه‌ای جدید را به رابطه‌ی روان‌شناسی و مطالعات زنان اختصاص داده‌ایم که در این شماره عارفه توانافر در یادداشتی به پاسخ این سؤال می‌پردازد: با گسترش رهبری زن‌ها در کشور‌های مختلف، آینده‌ی سیاسی جهان دستخوش چه تغییراتی خواهد بود؟

و در جایی از این یادداشت توانافر نوشته است: «فروید معتقد است رهبری فرآیندی روان‌شناختی است چرا که پیروان، ویژگی‌های خودشیفتگی پنهان درون خود را در رهبر منتخب، متجلی می‌بینند.»

می‌توانید ادامه‌ی این متن را آینده بخوانید. برای خرید آینده اینجا کلیک کنید.

[1] منبع: ویکی‌پدیای فارسی

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن